Search This Blog

Loading...

Wednesday, April 30, 2014

Prosedur Kemasukan ke Hospital Panel Menggunakan Kad Medikal PruBSN


Assalamu'alaikum wbt...

Biarkan sahaja foto ini berbicara... Lihat alirannya supaya anda semua senang berurusan ketika di dalam keadaan yang terdesak kelak... Yelah, kalau kita nak pergi ke sesuatu destinasi pun, semestinya kita akan berfikir ke manakah haluan yang terbaik untuk kita tuju supaya perjalanan kita akan lancar... Inikan pula sekiranya kita memiliki skim polisi Takaful ini... Gunakan peluang dan ruang yang ada ini sebaik mungkin ye...

Selamat merenung dengan penglihatan emas anda !!!


PruBSN UMMAH





Assalamu'alaikum wbt...

Bersua lagi kita di sini untuk menguar-uarkan suatu pelan yang di reka khusus bagi membantu kita di dalam menunaikan ibadah fardhu Haji dan Umrah. Pelan ini menggabungkan simpanan dan perlindungan yang memfokuskan kepada membantu kita untuk menunaikan kewajipan haji samada semasa masih hidup atau pun setelah meninggal dunia.



Apa yang PruBSN Ummah boleh tawarkan?
 

1. Manfaat perlindungan asas Takaful

  • Pelan ini menyediakan 3 perlindungan asas iaitu apabila berlaku :


  1. Kematian
  2. Cacat Kekal
  3. Penyakit Kritikal
  4.  
  • Manfaat Takaful Berganda akan dibayar sekiranya anda meninggal dunia atau disahkan hilang upaya kekal dan menyeluruh semasa menunaikan Haji/Umrah.
  • PruBSN akan memastikan bahawa kewajipan Haji anda ditunaikan sekiranya anda meninggal dunia atau disahkan hilang upaya sebelum anda sempat menunaikan Haji menerusi Badal Haji (Upah orang untuk tunaikan haji).

2. Pengeluaran simpanan bagi perjalanan anda untuk menunaikan Haji / Umrah.






3. Jaminan kewangan sekiranya anda kehilangan nyawa atau hilang upaya kekal dan menyeluruh.

  • Menjamin keperluan kewangan masa depan untuk keluarga anda.
  • Memastikan tanggungjawab kewangan anda yang masih tertunggak dijelaskan.
  • Wang tunai tambahan bernilai RM2,000 untuk manfaat Khairat Kematian.


4. Lindungi masa depan orang-orang yang anda sayangi

  • Wariskan harta anda kepada orang-orang yang anda sayangi menerusi penulisan wasiat Islam.
  • Menjamin waris anda bebas dari hutang piutang walaupun setelah ketiadaan anda. 
 




5.Meningkatkan simpanan usia emas anda

  • Pengumpulan wang simpanan bagi menunaikan Haji,Umrah atau tujuan-tujuan lain.Walaupun setelah anda disahkan menghidap penyakit kritikal, kami akan memastikan simpanan anda terus meningkat.

 6. Manfaat-manfaat penyakit kritikal

7. Bonus Loyalti.

  • Sememangnya berbaloi untuk menjadi pelanggan setia PruBSN.Anda akan diberi bonus loyalti sebagai Elaun Haji apabila anda menunaikan Haji sekiranya anda membayar sumbangan anda secara konsisten.

  • Pelan ini juga menyediakan bonus loyalti apabila anda terus membayar sumbangan anda sehingga penghujung tempoh takaful anda atau sekiranya anda meninggal dunia atau disahkan hilang upaya kekal dan menyeluruh,tertakluk kepada terma dan syarat. 



 


  • Berapakah yang perlu saya sumbangkan untuk Plan ini?
    Sumbangan bulanan minimum adalah RM50. Walau bagaimanapun, sumbangan sebenar anda akan bergantung kepada berikut:

    • Umur anda
    • Jumlah dan terma perlindungan anda
    • Status kesihatan anda
    • Jantina anda
    • Tahap risiko pekerjaan anda
    • Kaedah pembayaran anda
    • Kekerapan pembayaran anda sama ada setiap bulan, suku tahun, setengah tahun atau setiap tahun



    Sila hubungi/sms /whatsapp saya, 
    Ahmad Zahari Aziz - 014 530 1993 
    * Saya akan pergi ke tempat anda untuk memberikan penjelasan secara percuma. Terima kasih.

     

Tuesday, April 29, 2014

PASTIKAN caruman yang DICARUM telah DIBAYAR






Assalamu'alaikum wbt... 

Semoga kehidupan kita semua berada di dalam keadaan yang bahagia hendaknya... Untuk post kali ini, saya ingin menceritakan 2 kisah / situasi yang sudah semestinya amat dekat dan barangkali ianya pernah berlaku pada kehidupan anda semua...  


Kisah / Situasi 1:


Berkata-kata di dalam hati seorang manusia yang diberi nama Abu ini:

" Kalau lah aku bayar caruman takaful tue, aku mesti dah boleh claim dan guna saat nie."
"Kat mana lah nak cari duit nak rawat isteri aku?"
"Duit simpanan aku tak cukup lagi nie"....

Maka di sini, ingin saya simpulkan input ringkas bahawasanya setiap caruman yang telah dicarum hendaklah dipastikan sentiasa berbayar... Bukan apa, impak yang mungkin kecil sahaja terhadap monthly flowcash kita tetapi siapa tahu ianya adalah sesuatu yang lebih bermanfaat dan berguna pada hari kelak... kan???



Kisah / Situasi 2:

Ini merupakan perbualan telefon antara Agen Takaful (Zulkarnain: bukan nama sebenar) dan client (Zamakshari: pun bukan nama sebenar):

Client (Zamakshari) : "Assalamu'alaikum wbt, boleh saya bercakap dengan Encik Zulkarnain?"

Agen (Zulkarnain) : "Wa'alaikummussalam wbt, ye saya bercakap di sini".

Client (Zamakshari) : "Saya Encik Zamakshari, client Encik Zulkarnain untuk polisi Pelan Takaful."
                                     Macam nie, saya nak tanya nie, polisi saya dah lama tak bayar... So, adakah
                                     polisi saya masih aktif untuk disambungkan."

Agen (Zulkarnain) : "Oh, Encik Zamakshari... ok, nanti saya check sama ada polisi Tuan masih aktif 
                                   atau tidak. Jika tak keberatan, bolehkah saya bertanya Tuan?"

Client (Zamakshari) : "Boleh2, silakan..."

Agen (Zulkarnain) : "Tuan nak sambung bayar balik ke polisi Takaful nie? Kenapa ye?"

Client (Zamakshari) : "Macam nie sebenarnya Encik, saya ingat nak guna untuk claim kos perubatan
                                     anak saya nie sebab saya rasa kewangan saya tidak mampu untuk menampung
                                     lagi."

Agen (Zulkarnain) : "Baiklah Tuan. Izinkan saya untuk terangkan penjelasan bagi keadaan Tuan nie...                                    Saya akan check status polisi anak Tuan nie sama ada masih aktif atau tidak... 
                                   Sekiranya polisi masih aktif, Tuan boleh menggunakannya dengan hanya top 
                                   up kembali bayaran yang tertunggak / lapsed... Akan tetapi sekiranya polisi 
                                   Tuan sudah diberhentikan, Tuan tidak lagi entitle untuk dapat claim."

Client (Zamakshari) : "Ooohhhh macam tue...." (nada menyesal)


Oleh yang demikian, satu kesimpulan ringkas yang dapat kita semua ambil adalah MENYESAL dahulu, pendapatan...MENYESAL kemudian, tidak berguna kan?









Friday, April 18, 2014

APAKAH POLISI TAKAFUL YANG TERBAIK???


Assalamu'alaikum wbt... 

Pernahkah anda dihujani persoalan seperti ini??? Memang tidak dinafikan ada bakal prospek dan orang jelata biasa yang telah, akan dan sedang bertanya akan perkara yang sama kepada saya dan juga rakan-rakan Perunding Takaful yang lain, " Apakah polisi pelan Takaful yang terbaik di abad ini?"... 

Seriously, jawapan tenang dan tulus dari saya adalah tidak lain dan tidak bukan dalam gaya bahasa yang ringkas serta mudah difahami iaitu berbunyi "Polisi pelan takaful yang terbaik ialah polisi yang diBAYAR carumannya dan dapat menyelesaikan masalah kewangan yang timbul akibat musibah yang berlaku". 

Nah, kerana itu sebenarnya tujuan asal kita semua memilih untuk memiliki pelan takaful di dalam hidup kita, bukan??? 

P/S : Orang yang memilih dan berusaha untuk yang terbaik, pasti kehidupannya akan menuju ke arah kebaikan, dengan izinNYA namun sebaliknya orang yang tidak memilih dan tidak berusaha untuk yang terbaik, sudah tentunya kehidupannya juga akan kelam... Sama-sama kita renungkan... 


HIDUP HANYA SEKALI !!!

Assalamu'alaikum wbt...

Salam Jumaat yang penuh keberkatan, semoga segala niat baik yang diniatkan segera dapat dizahirkan melalui perbuatan, agar kita mendapat ganjaran yang sewajarnya daripada Yang Maha Esa, In shaa Allah...

Sekadar perkongsian bersama sahabat-sahabat agar perancangan kewangan di dalam kehidupan kita tidak menyeksakan kehidupan kita di kala waktu yang memerlukan / membutuhkan...

Sejujurnya, tiada siapa yang dapat meramal corak masa hadapan kita? So, soal balik diri anda sekarang,adakah kewangan kita sudah kukuh sekarang? Sehinggakan sekiranya ditakdirkan suatu ujian, dugaan atau musibah menimpa kita, kita mampu berusaha paling terbaik dengan memberikan rawatan sehabis baik kepada kehidupan kita yang hanya diberikan olehNYA sekali seumur hidup?

Tepuk dada dan tanyalah diri anda sendiri? Buat keputusan sebelum terlambat... Usah lah kita menyesal di kemudian hari kerana kegagalan itu berpunca daripada sikap kita sendiri yang memilih jalan kesengsaraan SEBALIKNYA buatlah perhitungan yang matang bersama mata hati yang CELIK demi mendapatkan sebuah kehidupan yang lebih terjamin kelak...



Tuesday, October 22, 2013

LATEST !!! HealthEnrich, LifeEnrich


Assalamu'alaikum wbt... 

Bertemu lagi kita di laman blog "takafultoyou" yang selalu ada membawa ikhtiar perkhabaran indah untuk perancangan kehidupan anda yang lebih baik... Untuk mendapatkan kehidupan yang terbaik, kita mestilah merancang dan mempunyai perancangan serta strategi yang teratur... Laman ini juga turut memberi konsultasi percuma untuk anda semua yang sama-sama berikhtiar mencari perancangan kehidupan yang lebih bermakna demi insan-insan yang tersayang...Semoga jua semua mata yang membaca entry pada kali ini akan memperoleh manfaatnya bersama...  






Pada 15 Julai 2013, Prudential BSN Takaful Berhad (PBTB) telah melancarkan produk terbarunya tentang medical card iaitu HealthEnrich, dengan slogan “The Medical Plan that Defines You”. Satu lagi Rider medical card yang boleh digunapakai di PruBSN Link Series. HealthEnrich ini telah dibuat untuk melengkapkan kemudahan kad perubatan kepada mereka yang memerlukan. Sebab dalam produk takaful health 2, ada diantara golongan yang tidak mampu atau lebih kemampuan dengan plan medical card yang disediakan. 

So, mesti kalian semua nak tahu kan apalah kejadahnya pakej HealthEnrich nie... Nak tahu apa yang menariknya HealthEnrich nie??? 

HealthEnrich ini terbahagi kepada 4 bahagian

a) HealthEnrich Vital 
b) HealthEnrich Select
c) HealthEnrich Advance 
d) HealthEnrich Premium 

Actually, semua keempat2 bahagian nie ade benefit masing2 yang tersendiri. Okay, we go through one by one on benefit that have been provided? 

(1)HealthEnrich Vital 

*Medicalcard untuk permulaan diri anda yang memberikan perlindungan bagi mereka yang mempunyai budget yang rendah. 
*Manfaat ini memberikan perlindungan sehingga 300,000 sehingga usia 25,70 atau 80 tahun. 
*Mereka yang boleh memasuki plan ini dari usia 20 minggu kandungan hingga 45tahun. 

(2)HealthEnrich Select 

*Medical card yang dikhaskan kepada mereka yang sudah mempunyai keluarga dan perlindungan terbaik. 
*Di dalam medical ini, satu element terbaru yang dimasukkan adalah komplikasi-komplikasi kehamilan, dan juga manfaat perlindungan penuh (atau dalam th2 dipanggil zero deductible). Jumlah had tahunan yang tinggi iaitu RM60,000 dan had seumur hidup sehingga RM600,000 membuatkan medical card ini tiada tandingnya. 
*Kanak-kanak juga boleh memilih plan ini dengan manfaat perlindungan penuh (pilihan amount yang terbaik adalah disyorkan melalui pakej ini).

(3)HealthEnrich Advance 

*Dalam Advance, pengguna tidak perlu membayar deposit kemana-mana 6 preferred hospital (hospital-hospital pilihan) PruBSN. 
*Kemasukan ke hospital-hospital terpilih dan penepian deposit hospitaladalah seperti berikut: 

1) Gleneagles Kuala Lumpur Hospital 
2) Sunway Medical Centre 
3) Prince Court Medical Centre 
4) Kota Bharu Medical Centre 
5) Gleneagles Penang 
6) KPJ Johor Specialist Hospital 

*Anda juga mendapat faedah rundingan secara langsung, dengan pakar perubatan tempatan dan antarabangsa bertaraf dunia 
*Ganjaran akan diberikan jika anda kekal sihat dengan Bonus Tiada Tuntutan jika anda memilih Pilihan ko-takaful. 
*Medical card yang melindungi anda sehingga RM1,000,000 untuk had limit tahunan adalah nilai yang terbaik.
*Pilihan ini adalah untuk mereka yang berusia 14hari-70tahun dengan perlindungan sehingga usia 70,80,100tahun. 

 (4)HealthEnrich Premier 

*mempunyai target segmen market untuk mereka yang mempunyai kehidupan mewah, PrudentialBSN menawarkan bilik suite untuk mereka. 
*Sebagai contoh Prince Court menawarkan bilik VIP bernilai RM1288.00 tetapi untuk pemegang kad HealthEnrich Premier, anda tidak perlu menanggung kos tambahan, lebihan RM288, kerana pihak hospital memberikan diskaun untuk pemegang kad. 
*Anda juga dapat pembantu perubatan khas. Yang lebih baik anda boleh tinggal di hospital sepanjang tahun, kerana limit tahunan anda adalah sebanyak 365hari. 


Tambahan untuk perkongsian dan pengetahuan anda semua, HealthEnrich adalah medical card takaful pertama yang melindungi komplikasi kehamilan.Di sini juga, saya attach bersama contoh2 untuk coverage komplikasi buat ibu2 bersalin. 

Senarai komplikasi2 bersalin adalah: 

1) Pembekuan Intravaskular 
    Disseminated Intravascular Coagulation
    (Penggunaan Pembeku Darah Yang Berlebihan Menyebabkan Pendarahan Teruk)
2) Kehamilan Ektopik
    Ectopic Pregnancy
    (Kehamilan Luar Rahim)
3) Hydatidiform Mole
    Hydatidiform Mole
    (Kehamilan Anggur / Molar)
4) Pendarahan Postpartum Memerlukan Histerektomi
    Postpartum Hemorrhage Requiring Hysterectomy
    (Pendarahan Teruk Selepas Bersalin Yang Memerlukan Pembuangan Rahim)
5) Eklampsia
    Eclampsia
    (Sawan Ketika Mengandung)
6) Embolisme Cecair Amniotik
    Amniotic Fluid Embolism
    (Air Ketuban Terperangkap Di Dalam Salur Darah)
7) Embolisme Pulmonari Semasa Mengandung
    Pulmonary Embolism of Pregnancy
    (Darah Beku Tersumbat Di Dalam Saluran Darah Di Paru-Paru)
8) Toksemia Semasa Mengandung 
    Toxaemia of Pregnancy
    (Tekanan Darah Tinggi Serta Kehadiran Protein Di Dalam Urine Semasa Mengandung)

Selain itu, terdapat juga coverage untuk pemindahan organ. Senarai pemindahan organ adalah seperti berikut: 

1) buah pinggang 
2) jantung 
3) paru-paru 
4) hati 
5) tulang sumsum 


Akhir sekali, secara tuntasnya, HealthEnrich juga merupakan adalah medical card terbaik dan termurah untuk jangkamasa panjang di antara produk Takaful pada hari ini. Baiklah, jika berminat ingin mengetahui dengan lebih lanjut, boleh call @ sms 014-5301993 untuk konsultasi percuma pada hari ini !!! Jangan lepaskan peluang untuk merancang kehidupan anda kerana anda mampu memilih yang terbaik !!!  Pilih lah yang terbaik demi insan2 yang tersayang dan alangkah beruntungnya sekiranya kita mampu untuk memilih dan merancang kehidupan kita dengan jayanya akan tetapi amatlah ruginya jika kita mampu untuk merancang kehidupan dengan lebih baik sebaliknya kita mengabaikannya....


Wassalam...




Prudential BSN Takaful, takaful keluarga, insurans keluarga, takaful anak, insurans anak, insurans baby, takaful baby, kelebihan medical card, kepentingan medical card, kepentingan insurans, kepentingan takaful, insurans takaful terbaik, kelebihan prubsn takaful, sistem insurans prudential, perniagaan, agen, agent, income, side income, part time, full time, plan, pakej 3 dalam 1, simpanan, perlindungan, protection, kad perubatan takaful, insurans hayat, takaful health, takafulink, takafullink, firstlink, smartlink, prulady, takaful puteri, takaful ummah, prubsn blog, insuran prudential, kebaikan prudential, kesihatan, education plan, plan pendidikan, perancang kewangan anda, claim, isu prudential bsn, penyakit kritikal, semak bayaran prudential takaful, pembayaran online bil prubsn takaful, panel hospital prudential, risiko kesihatan, prudential untuk anak, kenapa perlu insurans takaful, perlukah insurans untuk anak, mengapa wanita perlu ambil insurans takaful, takafulink series, merancang persaraan, takaful health 2, prulife, pakej semasa pregnancy, pakej semasa pregnancy, insurance agent, baby benefit, bajet bijak, 36 penyakit kritikal, pakej terbaru prubsn takaful, takaful prudential bsn, terbaik di asia, cerita pasal insurans takaful, jom bisnes, jom business, kerja part time, apa beza takaful dan insurans, usahawan takaful, prudential insurance contact, produk prudential bsn takaful, free quotation prudential, elaun hospital, elaun wad, elaun pembedahan, ko-takaful, co-takaful, zero deductible, cash less, syarikat prudential assurance, kad perubatan prudential, prubsn ummah, saving, kad kesihatan

Wednesday, June 12, 2013

Hospital Panel PruBSN Takaful (PBTB)


Johor



Medical Specialist Hospital
Wisma Maria, Jalan Ngee Heng , 80100 Johor Bharu , Johor
Tel : 07-224 3888 07-223 6785

Pusat Pakar Kluang Utama
No. 1, Susur 1, Jalan Beasr, 86000 Kluang, Johor
Tel : 07-771 8999 07-772 8999

Putra Specialist Hospital (Batu Pahat)
(formerly known as The SouthernHospital, Batu Pahat)
No 1, Jln Peserai, 83000, Batu Pahat, Johor
Tel : 07-413 3333 07-413 3346

Johor Specialist Hospital
39-B Jalan Abdul Samad, 80100, Johor Bahru, Johor
Tel : 07-2253000 07-2248213

Puteri Specialist Center 33,
Jalan Tun Razak (Susur 5), 80000, Johor Bahru, Johor
Tel : 07-2233377 07-2238833

Hospital Pantai Batu Pahat
9S, Jalan Bintang Satu, Taman Koperasi Bahagia, 83000 Batu Pahat, Johor
Tel : 07-433 8811

Melaka



Putra Specialist Hospital (Melaka) Sdn Bhd
(formerly known as TheSouthern Hospital, Melaka)
169, Jalan Bendahara , 75100 Melaka
Tel : 06-283 5888 06-281 0518

Hospital Pantai Ayer Keroh 2418-1,
KM 8, Lebuh Ayer Keroh , 75450 Melaka
Tel : 06-231 9999 06-231 3299

Mahkota Medical Centre 3,
Mahkota Melaka, Jalan Merdeka , 75000 Melaka
Tel : 06-281 3333



Negeri Sembilan



Columbia Asia Medical Centre,
S’ban 292, Jalan Haruan 2, Oakland Commercial Centre,
70300 Seremban, Negeri Sembilan
Tel : 06-601 1988 06-601 1848

N.S Chinese Maternity Medical Centre
Jalan Tun Dr Ismail, 70200 Seremban , Negeri Sembilan.
Tel : 06-762 2104 06-763 0407

Nilai Cancer Institute PT 13747,
Jalan BBN 2/1 , 71800 Nilai, Negeri Sembilan.
Tel : 06-850 0999 06-850 0733

Seremban Specialist Hospital
Lot PT 6219 & PT 6220, Jln Tioman 1, Kemayan Square,
70200 Seremban, N Sembilan
Tel : 06-7677800 06-7675900


Kuala Lumpur / Selangor



Pantai Cheras Medical Centre
1 Jalan, 1/96A, Taman Cheras Makmur , 56100 Kuala Lumpur
Tel : 03-9132 2022 03-9132 0732

Sentosa Medical Centre
36, Jalan Chemur, Kompleks Damai, 50400 Kuala Lumpur
Tel : 03-4043 7166 03-4043 7661

Pantai Indah Medical Centre
Jalan Perubatan 1 , Pandan Indah , 55100 Kuala Lumpur
Tel : 03-4289 2828 03-4289 2829

Tung Shin Hospital
102, Jalan Pudu , 55100 Kuala Lumpur
Tel : 03-2072 1655 03- 2070 0345

Hospital Pusrawi Sdn Bhd
Lot 149, Jalan Tun razak, 50400 Kuala Lumpur
Tel : 03-2687 5000 03- 2687 5016

Assunta Hospital
Jalan Templer, 46900 Petaling Jaya , Selangor
Tel : 03-7680 7000 /03 -7781 6902 03-7781 4933

Gleneagles Hospital Kuala Lumpur
282 & 286 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
Tel : 03-4255 2707 03-4255 2711

Subang Jaya Medical Centre
1, Jalan SS12/1A, 47500 Subang Jaya, Selangor
Tel : 03-56341212 03-5630 6075

Sri Kota Medical Centre
Jalan Mohet , 41000 Klang , Selangor
Tel :03-3373 3636 03-3376 3888

KPJ Kajang Specialist Hospital
(formerly known as SentosaMedical Centre Kajang)
Batu 14, Jalan Cheras , 43000 Kajang , Selangor
Tel : 03-8769 2999 03-8769 2808

Sunway Medical Center
No5, Jln Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
46150, Petaling Jaya, Selangor. 03-7491 9191 03-7491 0242

Ampang Puteri Specialist Hospital
No.1, Jalan Mamanda 9, Taman Dato’Ahmad Razali,
68000, Ampang, Selangor
Tel : 03-4270 2500 03-4270 2443

Tawakal Hospital 202-A Jalan Pahang,
53000 Kuala Lumpur 03-4023 3599
Tel : 03-4022 8063

Damansara Specialist Hospital
No. 119 Jalan SS 20/10, 47400 Petaling Jaya, Selangor
Tel : 03-7722 2692 03-4270 2443

Pantai Medical Centre 8, Jalan Bukit Pantai,
59100 Kuala Lumpur
Tel : 03-2296 0888 03-22960832

DEMC Specialist Hospital
No. 4, Jalan Ikhtisas, Seksyen 14
40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Tel No. : 03-5515 1888



Kelantan



Universiti Sains Malaysia USM,
Kampus Kesihatan,
16150 Kubang Kerian,
Kota Bharu, Kelantan
Tel : 09-766 3137

Perdana Specialist Hospital
Lot PT37 & PT600, S
eksyen 14, Jalan Bayam.
15200 Kota Bharu, Kelantan
Tel : 09-745 8000 09-747 2877

Kota Bharu Medical Centre
P.T 179-184, Jalan Sultan Yahya Petra, Lundang,
15150 Kota Bharu, Kelantan
Tel : 09-743 3399 09-747 8271


Terengganu



Kuala Terengganu Specialist Hospital
No. 443B, Jalan Kamarudin, 20400
Kuala Terengganu, Tereangganu
Tel : 09-624 5353 09 Fax : 09-626 5211



Pahang



Kuantan Medical Centre 1,
Jalan Tun Ismail 9,
25000 Kuantan , Pahang
Tel : 09-514 2828 Fax 09-516 3753

Kuantan Specialist Hospital
51 Jalan Alor Akar,
25250 Kuantan, Pahang Tel : 09-567 8588 09-567 8098


Sabah



Sabah Medical Centre
Lorong Bersatu,
Off Jalan Damai Luyang,
88300 Kota Kinabalu, Sabah
Tel 088-222922 Fax : 088-243540

Rafflesia Medical Centre
Lot 5, 6, 7, 8, Milennium Commercial Centre,
Off Jalan Lintas, Kepayan,
88200 Penampang,
Kota Kinabalu,Sabah
Tel : 088-272630 Fax : 088-272640

Damai Specialist Centre
DSC Building, Lorong Pokok Tepus 1,
Off Jalan Damai,
88300 Kota Kinabalu, Sabah
Tel : 088-222922 Fax : 088-243540


Sarawak



Normah Specialist Medical Centre
Lot 937, Sek 30, KTLD, Jalan Tun Abdul Rahman,
Petra Jaya, 93050 Kuching, Sarawak
Tel : 082-440055 Fax : 082-442600

Rejang Medical Centre
29, Jalan Pedada,
96008 Sibu, Sarawak 084-330733 084-327342
Sibu Specialist Medical Centre 52A-F, Brooke Drive,
96000 Sibu, Sarawak
Tel : 084-218800 Fax : 084-219900

Timberland Medical Centre
Lot 5164-5165, Blk 16, KCLD,
Taman Timberland, Rock Road,
93250 Kuching, Sarawak
Tel : 082-234466 Fax : 082-244273

Columbia Medical Centre, Miri
Lot 1035-1039, Jalan Bulan Sabit,
CDT 155, 98009 Miri , Sarawak.
Tel : 085-437755 Fax : 085-425677

Kuching Specialist Hospital
Lot 10420 Block 11,
Tabuan Stutong Commercial Center,
Jalan Setia Raja,
93350 Kuching, Sarawak.
082-365777 082-364666


Perak



Pantai Putri, Ipoh
126, Jalan Tambun,
31400 Ipoh, Perak
Tel : 05-5484333 Fax : 05-5458168

Apollo Medical Centre
271, Jalan Taming Sari,
34000 Taiping, Perak
Tel : 05-8056000 Fax : 05-8076000

Fatimah Hospital
1, Leboh Chew Peng Loon, Ipoh Gardens,
31400 Ipoh, Perak
Tel : 05-5455777 Fax : 05-5499237

Ipoh Specialist Hospital
26, Jalan Raja Dihilir,
30350 Ipoh, Perak
Tel : 05-241 8777 05-254 1888


Penang



Bagan Specialist Centre
Jalan Bagan 1, 13400 Butterworth
Tel : 04-3322800 Fax : 04-3312806

Pantai Mutiara Hospital
82, Jalan Tengah, Bayan Baru,
11900 Bayan Lepas, Penang.
Tel : 04-643 3888

Gleneagles Medical Centre
1, Jalan Pangkor, 10050 Pulau Pinang
Tel : 04-2276111 Fax : 04-2262994

Penang Adventist Hospital
465, Jalan Burmah, 10350 Pulau Pinang
Tel : 04-2227200 Fax 04-2278512

Lam Wah Ee Hospital
141, Jalan Tan Sri The Ewe Lim,
16000 Pulau Pinang
Tel : 04-6571888 Fax : 04-6570940

Tanjung Medical Centre
473, Jalan Burmah,
10350 Pulau Pinang
Tel : 04-2262323 Fax: 04-2299008

Hope Children Hospital (Sg Ara )
66 & 68, Jalan Dato Ismail Hashim, Sg Ara,
11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang
Tel : 04-644 7557 / 04-644 1557 FAx : 04-646 1559

Hope Children Hospital (FARLIM)
26,26A,28 & 28A, Lintang Paya Terubong 3,
11060 Pulau Pinang
Tel : 04-829 7926/ 04-826 6557 Fax : 04-829 7982

Loh Guan Lye Specialist Centre
19, Logan Road, 10400 Pulau Pinang
Tel : 04-2388888 Fax : 04-2388983

Island Hospital 308 Macalister Road,
10450 Penang, Malaysia
Tel : 04-228 8222 Fax : 04- 226 7989


Kedah



Metro Specialist Hospital
No 1, Lorong Metro,
08000 Sungai Petani, Kedah
Tel : 04-4238888 FAx : 04-4258888

Putra Medical Centre
888, Jalan Sekerat, Off Jalan Putra,
05100 Alor Star, Kedah
Tel : 04-7342888 Fax : 04-7348882

Kedah Medical Center Pumpong,
05250 Alor Setar, Kedah
Tel : 04-7308878 Fax : 04-7332869

Strand Hospital
1, Persiaran Cempaka, Bandar Aman Jaya,
08000 Sungai Petani, Kedah
Tel : 04-4428888 Fax : 04-4428889
Prudential BSN Takaful takaful keluarga insurans keluarga takaful anak insurans anak insurans bayi takaful baby kelebihan medical card kepentingan medical card kepentingan insurans kepentingan takaful insurans takaful terbaik kelebihan prubsn takaful sistem insurans prudential perniagaan agen agent income side income part time full time plan pakej 3 dalam 1 simpanan perlindungan protection kad perubatan takaful insurans hayat takaful health takafulink takafullink firstlink smartlink prulady takaful puteri takaful ummah prubsn blog insuran prudential kebaikan prudential kesihatan education plan plan pendidikan perancang kewangan anda claim isu prudential bsn penyakit kritikal semak bayaran prudential takaful pembayaran online bil prubsn takaful panel hospital prudential risiko kesihatan prudential untuk anak kenapa perlu insurans takaful perlukah insurans untuk anak mengapa wanita perlu ambil insurans takaful takafulink series merancang persaraan takaful health 2 prulife pakej semasa pregnancy pakej semasa kehamilan insurance agent baby benefit bajet bijak 36 penyakit kritikal pakej terbaru prubsn takaful takaful prudential bsn terbaik di asia cerita pasal insurans takaful jom bisnes jom business kerja part time apa beza takaful dan insurans usahawan takaful prudential insurance contact produk prudential bsn takaful free quotation prudential elaun hospital elaun wad elaun pembedahan ko-takaful co-takaful zero deductible cash less syarikat prudential assurance kad perubatan prudential prubsn ummah saving kad kesihatan ejen Klang Valley KL Shah Alam Puchong Putrajaya Cyberjaya Serdang Rawang Damansara Petaling Jaya Kuala Lumpur Kajang Bangi Gombak Ampang Klang Tanjung Malim Perak Selangor Negeri Sembilan Seremban Nilai Sepang Dengkil Kelantan Terengganu Sarawak Sabah Pahang Johor Melaka Perlis Kedah Pulau Pinang Penang Keramat Setiawangsa Cheras bsn takaful malaysia bsn prudential takaful pru ummah prudential-bsn takaful pengecualian umum takaful malaysia pru raise dapatkan medical kad sekarang contributor pru bsn hilang punca sara hidup apply credit card medical card takaful prubsn income tax pinjaman perumahan prubsn 3 dalam 1 pengendali takaful terbaik asia pbtb syarikat insurance pkns shah alam cara memohon agen bsn takaful
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...